Mevsim değişikliği ve salgınlardan dolayı hastalıklar her gün artmaktadır. Bu yüzden bağışıklık sistemini her an güçlü tutmak zorundayız. Hastalık zamanlarında antibiyotikleri çözüm olarak görebiliriz. Antibiyotikler doktor tavsiyesi ile kullanılması doğrudur. Ancak her durumda antibiyotiklerin vücudumuza bazı zararları vardır. Bizlerde bu zararlardan korunmak için doğal antibiyotik etkili gıdaları sizler için sıraladık.
Sarımsak ve Soğan
Zararlı bakterilerin çoğalmasını önleyen soğan ve sarımsağın tüketimi her daim olması gereklidir. Doğal antibiyotik etkili bu gıdalar hastalıklara karşı oldukça etkilidir. Sarımsak dünya üzerinde antimikrobiyal etkisi en yüksek gıda olduğu kanıtlanmıştır. Bu yüzden her yemekte sarımsak ve soğanı bol bol ekleyin .
Kefir
Doğal probiyotik kaynağı kefir akciğer sorunlarına karşı da etkilidir. Bronşit gibi sorunlarda da kefir tavsiye edilmektedir. Bağışıklık sistemindeki önemli etkileri besin maddelerinin vücuda alınmasına destek olmaktadır. Bu yüzden haftada en aza 2-3 kez kefir içmekte büyük fayda bulunmaktadır.
Ispanak
Ispanak bol miktarda E, C, B ve A vitamini barındırmaktadır. Ayrıca ciddi bir magnezyum ve kalsiyum deposu olan ıspanak, antibiyotik etkisi gösteren besinler arasında yerini almıştır. Bağışıklığı güçlendirdiği gibi enfeksiyonları önleyen ıspanak da folik asit de bulunduğu için yaşlandırıcı bir etkisi olduğu bilinir.
İçeriğindeki bileşikler sayesinde kalp sağlığını koruyan pırasanın da antibiyotik etkisi olduğu bilinir. Pek çok kanser türüne karşı koruyucu olan pırasanın sindirim sistemi yaşayanlar tarafından belirli oranlarda tüketilmesi önemlidir.
Zencefil
Kolesterolü düşüren ve kan pıhtılaşmasını engelleyen zencefil, üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı da koruyucudur. Tavsiye edilen miktarda tüketilmesi gereken zencefil mide bulantısına da iyi gelir. Metabolizmayı hızlandırıp zayıflamaya da önemli etkileri olan zencefil vücutta tam bir antibiyotik etkisi görmektedir.
Kırmızı Biber
C vitamini bakımından zengin olan kırmızı biber iltihap çözücü ve ağrı kesici özelliğiyle bilinir. Mikrop öldürücü olduğu için doğal olarak vücuda antibiyotik etkisi yapar.