Merhaba sevgili okurlarım. Gençliğe ilk adım atarken kadınlarda ve erkeklerde bazı değişiklikler yaşanmaktadır. Bunlardan kadınlarda olan değişiklik her ay olan adet dönemleridir. Adet kadınlarda düzenli ise her ay olan bir durumdur. Adet sancıları bazılarında çok şiddetli olabilirken bazılarında ise ağrısız geçmektedir. Bu dönemdeki ağrıları gidermek için başvurduğumuz bazı yöntemler uygulanabilmektedir. Ancak sürekli yaptığımız alışkanlık haline getirdiğimiz bu uygulamaların bazı yanlış olabilir. Doğru bildiğimiz yanlışlar ve alışkanlıkla yaptığımız yanlışlar nelerdir? detaylarına bakalım.
Regl ( Adet) Döneminde Yapılan Yanlışlar:
1- Duş Almamak:
Regl döneminde özellikle ilk 2 gün duş almanın zararlı olduğu söylenir. Hatta bu dönemde denize girmenin de zararlı olduğu söylenir. Ancak adet döneminde özellikle genital bölgenin temiz olması önemlidir. İlk günlerde yoğun bir şekilde gelen kanama için genital bölge tam temizlenemeyebilmektedir. Bu yüzden yaz dönemleri dahil kış dönemlerinde de gerekli kişisel temizliğe dikkat edilmelidir.
Adet dönemi 26-29 gün arası gibi bir süre içerisinde adet döngüsü vardır. Ancak adet süreci ile bazı nedenlerden dolayı gecikmeler yaşanmaktadır. Bu durum seyahatler, kullanılan ilaçlar, mevsimsel değişiklikler ve stresten kaynaklı adet gecikmeleri yaşanabilmektedir. 1 hafta gibi bir süre adet döneminde gecikmeler yaşanabilir.
3- Hamile kalamamak:
Yumurtlama dönemi adet döneminde 2 hafta önce ve adet döneminden sonraki 2 hafta içerisinde aktiftir. Adet döneminin bitmesine yakın cinsel ilişkiye girildiği zaman hamile kalma olasılığı vardır. Ayrıca bu dönemde cinsel ilişkiye girmek kısırlık yaptığına dair yanlış bilinen durumlar vardır. Adet kanı kirli kan olduğundan ilişkiye girilmez diye bir durum söz konusu değildir ancak dinimizce haram olduğundan ilişkiye girilmemektedir.
Hocam adet kabı kullaniminin kiside guncelde ya da ileride saglik sorunlarina yol açacak herhangi bir zarari var mıdır? Cevaplarsaniz ya da konu başladığı acarzaniz çok mutlu olurum, sevgiler,saygılar..
Soruyu biraz daha ayrıntılı olarak [email protected] adresine yazar mısınız?