Nazar Olduğu Nasıl Anlaşılır? Belirtileri Nelerdir?

0
78748

Merhaba sevgili okurlarım. Sadece ülkemizde değil dünyanın pek çok yerleşim yerinde de farklı din ve inanışlara sahip kişilerde dahi nazar inancı vardır. Nazar değmesi veya nazar değdiğine inanmak bunlar kötü değil aksine beğendiği için karşısındakine karşı hissedilen bir duygu biçimi. Ancak nazar değen kişi bu nazardan inanışımıza göre olumsuz sonuçlar alabilmektedir.

Dinimizde de nazar olduğuna dair nazar değmesini önlemek amacıyla nazar duaları vardır. Nazar kaza ve bela getirdiğini düşündüğümüz gibi kişi de halsizlik ve yorgunluğu da neden olmaktadır. Çeşitli sebeplerden , beğenmekten, kıskanmaktan ve imrenmekten dolayı nazar ortaya çıkar. Sadece insana ve canlıya değil, hayvanlara hatta cansız varlıklara da nazar değebilmektedir.

Nazar hastalıklara neden olur, hatta öldürür. Bu yüzden küçümsenecek bir durum değildir. Çocuklar ve kadınlar nazardan daha fazla etkilenmektedir.

Üzerinizde Nazar Olduğunu Gösteren Belirtiler:

Nazar değdiğini anlamanın en kolay yolu sürekli uykunuzun gelmesidir. Nazar değdiğine inanılan kişi uykusunu almış yeterli uyuduğunu düşündüğü halde hala üstünde bir halsizlik ve uyku halinin devam ettiğini söyler.  Hatta üzerinde nazar olduğunu düşünen biri karşısındakine negatif enerji yayarak karşısındakinin de  esmesine neden olur.

2- Sürekli sakarlık yapmak:

Eğer sakar bir insansanız ve üzerinizde nazar olduğunu düşünüyorsanız bu sakar haliniz daha fazla artmaktadır. Sürekli bir şeyin kırılmasına veya bozulmasına sebep olmak üzerinizde nazar olduğunun belirtilerindendir.

Unutkanlık ve dalgınlık halleri de nazar değdiğini gösteren belirtilerdendir. Nazar öyle güçlü bir hissiyattır ki ezberlenilen Kur’an ın bir anda unutulmasına veya öğrendiği her şeyin unutulmasına neden olabilmektedir. Konuşma esnasında söyleyeceği sözleri veya hiç olmadık yerlerde de sık sık ve sürekli bir dalgınlığa neden olmaktadır.

4- Aynı sözcükleri sürekli tekrarlamak:

Nazar olduğunu anlamanın en kolay yollarından biri de bir cümleyi , kelimeyi veya bir şarkının bir kısmını sürekli tekrarlamaktır. Olmadık yerlerde kullanılmaması gereken sözcük veya cümleleri kullanmak veya şarkıları söylemek nazar belirtilerindendir.

5- Keskin aletlere karşı yoğun korku:

Günlük hayatta sık sık bıçak jilet gibi kesici aletler kullanmaktayız. Ancak sık ve sürekli hayatımızda olan bu aletlere karşı aşırı derecede korku duymak nazara uğradığınızın belirtilerindendir.

Ayrıca karanlıkta kalmaktan ve yalnız kalmaktan da yoğun şekilde korkmak nazara uğradığınızın göstergesidir.

Sağlıklı günler dilerim..

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Web sitemizin ayakta durması için reklam gelirlerini kullanıyoruz.Lütfen reklam engelleyiciyi kapatıp sayfamızı yenileyin.