Kalp Krizi Geçirmeden Vücut Uyarır mı?

0
22847

Merhaba sevgili okurlarım. Vücudumuzdaki tüm organlar öyle güzel bir düzende ve uyumda çalışır ki birinin aksaması durumunda çeşitli sağlık sorunları yaşarız. Sıklıkla yaşanan ve artık küçük yaşlarda bile olabilen kalp krizi sebebiyle her yıl binlerce kişi hayatını kaybediyor. Çeşitli sebeplere bağlı olsa da kalp krizleri, yapılan araştırmalarda kalp krizinden kaçabilmenin ve korunabilmenin mümkün olduğu yöndedir.

Vücudumuzu daha iyi tanımak ve kendimizle ilgili biraz hassas olmak bütün bu ciddi rahatsızlıklardan korunmamıza yardımcı olacaktır. Gerekli bilinçlendirme sağlandığı zaman kalp krizi sonucu hayatını kaybetme durumları daha aza düşürülmüş olacaktır. Hem kalp krizi geçirildiği sırada hemde kalp krizi geçirmeden önce vücudun gönderdiği sinyallere de dikkat etmek gerekiyor. Kalp krizi geçirip geçirmediğinizi anlayabilmek için uzmanlardan bilgi almak gerekir. Kalp krizi geçirmeden önce vücut çeşitli sinyaller vererek anlamamızı sağlamaya çalışıyor. Bu sinyaller nelerdir?detaylarına bakalım.

Kalp Krizi Geçirmeden Önce Vücudun Gönderdiği Sinyaller Nelerdir?

1- Yorgunluk:

Ayrıca nefes almada sorun yaşıyorsanız ve birden nefesiniz kesiliyorsa bir film çektirmekte fayda vardır. Kalp krizinin en büyük düşmanı ise, strestir. Stres kalbi sıkıştırarak kalp krizine neden olmaktadır.

2- Göğüs Ağrısı:

Kalp krizi geçirmeden önce en önemli sinyallerden biri göğüs ağrısı ve göğüs kafesindeki sıkışmadır. Göğüs bölgesindeki ağrı bazen kollara veya vücudunuzun çeşitli yerlerinde(boğaz,ense,çene, sırt veya karın)ağrılar varsa da mutlaka doktorunuza danışın.

Baş dönmesinin genel olarak nedeni, beyne yeterli miktarda kan gitmemesidir. Aşırı ve sık sık terleme de kalp krizi geçirme sinyallerindendir.

4- Saç dökülmesi:

50 yaş ve üzerindeki erkeklerde özellikle saç dökülmeleri kalp krizi geçirme nedenlerindendir. Yapılan araştırmalarda kan dolaşımının sağlıksız olmasından kaynaklanmaktadır.

5- Nabız düzensizliği:

Nabızda düzensizlik olduğu zaman 1-2 dakika olması normal karşılanabilir. Ancak 1-2 dakikadan daha uzun sürüyorsa mutlaka doktorunuza danışın. Nabız düzensizliğiyle baş dönmesi ve yorgunluk hissedersiniz durum sıklıkla olamaya devam ediyorsa EKG çektirip doktorunuza danışın.

Vücudunuzu ve kendinizi iyi tanıyın, aylar öncesinden verdiği sinyallere kulak verin hayatta kalın..

Sağlıklı günler dilerim..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Web sitemizin ayakta durması için reklam gelirlerini kullanıyoruz.Lütfen reklam engelleyiciyi kapatıp sayfamızı yenileyin.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO