Hayati Önem Taşıyan Ağrı Tipleri ve Anlamları

0
34960

Merhaba sevgili okurlarımız. Her yaş grubuna bağlı olarak dönem dönem herkes bazen ağrılar çekmektedir. Yaş gruplarına göre ağrı tipleri , ağrının hissedildiği derece ve ağrının anlamı farklıdır. Ancak bazı bölgelerdeki hastalıklar vardır ki hangi yaş grubu olursa olsun herkes için durum aynıdır.

Ağrıların çıkış noktalarını ve ne anlama geldiklerini bilmek hastalığın tanı ve daha sonrasında tedavisini oluşturmak adına çok önemlidir. Bu yüzden aşağıda sayacağımız bölgelerde görülen ağrılara daha dikkat etmekte fayda var. İşte bizler için belki de hayati risk taşıyan bölgelerdeki ağrılar:

Hayati Önem Taşıyan Ağrı Tipleri ve Anlamları

1- Kalp:

2-Akciğer ve diyafram:

Akciğer ve diyaframda olan rahatsızlıklar kendini boyun ve omuzlarda sürekli ağrılar tutulmalar ve donukluk olması ile kendini gösterir. Ağrı solunum sisteminde nefes alıp verirken dahi yorulmayla ağrı hissetmekle baş gösterir. Böyle bir durum yaşıyorsanız gecikmeden doktorunuza başvurun.

3- Böbrek:

4- Yumurtalıklar:

Özellikle kadınlarda adet dönemi dışında da karının alt kısımlarında kasıklarda şiddetli ağrılar ile kendini gösterir. Ağrılar uzun süreli ve sürekli devam ederse doktorunuza başvurun.

5- İnce Bağırsak

Karın bölgesinde ağrı ve özellikle tuvalete çıkarken ağrı hissediyorsanız ince bağırsak sorunlarından şüphe edilebilir.

6- Mesane

Özellikle idrar yapılması esnasında yanma veya acı hissediyorsanız mesane sorunlarından şüphe edilebilir.

Bunlar dışında safra kesesi, mesane , pankreas ve kolon ağrıları da hemen hemen aynı şekilde kendini gösterir. Bu yüzden bu şekilde şikayetleriniz varsa gecikmeden doktorunuza başvurun. Özellikle belli zaman aralıklarında check- up yaptırmaya çalışın. Erken teşhis veya erken önlem çok önemlidir.

Sağlıklı günler dilerim..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Web sitemizin ayakta durması için reklam gelirlerini kullanıyoruz.Lütfen reklam engelleyiciyi kapatıp sayfamızı yenileyin.